SPYKERs met koppen

Een jaar geleden plaatste ik onderstaand artikel. Ben in de aandelen gestapt, die het verrassend goed doen. De vraag is m.i. nog steeds relevant:

Waar blijft de SPYKER in de zorg?

Saab Spyker Automobiles! Wordt dit de nieuwe naam van het autobedrijf? Het spreekt aan dat een kleine vaderlandse onderneming een wereldmerk overneemt. We zijn plaatsvervangend een beetje trots.

Victor Muller

Wanneer zien we dat gebeuren in de zorgsector, bijvoorbeeld op het terrein van Telezorg? Ondernemers klagen er over dat verworvenheden moeilijk te exporteren zijn. De  buitenlandse relaties vragen immers hoe de uitrol in eigen land verloopt en dan wordt het ineens stil.

Dat zou pleiten voor nog meer steun van EZ en VWS bij de uitrol van Telezorg. Bijvoorbeeld via reguliere financiering, maar ook snellere opname in standaarden en richtlijnen. Misschien kunnen we dan het “zorgproduct” exporteren en zelfs ondernemingen inlijven? De casus Spyker – Saab laat wel zien dat ook vanuit een tamelijk somber uitgangspunt veel mogelijk is. Je moet wel durven! Het is “eten, of gegeten worden”. Ik voorzie dat wij anders worden ingelijfd.

Waar blijft de SPYKER in de zorg?