Sportblesssures

Vierde lezing Isala Publieksacademie: sportblesssures

Maandag 21 november 2011 hier te volgen via live webcast (iGLOW Media)

Topsporters

De afdeling Sportgeneeskunde van de Isala klinieken staat bekend om de begeleiding van topsporters, mede door de verdiensten van de eerste sportarts in Nederland Gee van Enst. Sinds 2011 is de afdeling ook in het bezit van het SCAS-certificaat, wat betekent dat Isala-sportartsen voldoen aan de nieuwste kwaliteitseisen in de sportgezondheidszorg. De topsporters worden indien nodig ook behandeld door andere specialismen in het Zwolse ziekenhuis, zoals de afdeling Orthopedie. Ver van uw bed show? Dichterbij dan u denkt! Want de expertise op het gebied van topsport wordt binnen Isala ook ingezet bij de behandeling van blessures bij amateursporters of bijvoorbeeld bij het herstel van chronisch zieken. Tijdens de vierde lezing van de Isala Publieksacademie op maandag 21 november hoort u er meer over. Voor liefhebbers is de lezing ook te volgen via live webstreaming (iGLOW Media).

Sprekers

Sprekers zijn sportarts Mineke Vegter en orthopeed Rutger Zuurmond. Vegter, tevens clubarts van FC Zwolle, geeft een kijkje in de keuken van de afdeling Sportgeneeskunde, in het bijzonder de expertise en werkwijze die wordt toegepast bij de begeleiding van topsporters, amateursporters en chronisch zieken. Zuurmond gaat dieper in op letsel aan de kruisband en neemt u mee in de wereld van de knieoperatie.

Auteur samen met Frans Bierens (Isala klinieken) tijdens 1e Publieksacademie

Isala Publieksacademie

De Isala klinieken zijn begonnen met een nieuw initiatief: de Isala Publieksacademie. Het zijn laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek, verzorgd door artsen en medewerkers van de Isala klinieken. Met de Publieksacademie zet Isala ook de traditie van de lezingenreeks van oud-internist Evert van Ballegooie† voort. Hij was destijds zijn tijd ver vooruit met lezingen op zondag over medische onderwerpen voor een groot publiek. De lezingen van de Isala Publieksacademie vinden plaats in theater Odeon te Zwolle en zijn gratis toegankelijk. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis.

Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Theater Odeon/De Spiegel, De Stentor, Zilveren Kruis Achmea, Rabobank en Isala Academie. Isala Academie is het kennis- en opleidingscentrum van het ziekenhuis voor professionals in en buiten de zorg.