Specialist Jan Kremer adviseur

eHealth

Medisch Specialist Jan Kremer adviseur bij

Zorgpraktijk van Booz & Company in Nederland

Gynaecoloog en hoogleraar voortplantings-geneeskunde Jan Kremer is in dienst getreden bij Booz & Company als parttime adviseur voor de zorgpraktijk van de firma in Nederland. Voormalig minister van VWS Ab Klink maakte deze stap onlangs op 1 juni j.l. Jan Kremer is als medisch-specialist en hoofd van het IVF Team werkzaam in het UMC St Radboud in Nijmegen en hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Tevens is hij directeur-oprichter van MijnZorgnet, een innovatieve serviceprovider van online communities voor patiënten en artsen. Kremer zal zijn jarenlange ervaring bij Booz & Company inzetten voor strategische advisering in de zorgsector.

Versterking wereldwijde zorgpraktijk

De komst van Jan Kremer en de benoeming van Ab Klink vormen onderdeel van het plan van Booz & Company om haar wereldwijde kennis en expertise op het gebied van gezondheidszorg verder uit te bouwen in de Nederlandse zorgmarkt. “Wij zijn zeer verheugd met de komst van Jan Kremer. Als minister van VWS heb ik gemerkt hoeveel uitstekende initiatieven vanuit de sector zelf komen. Wij willen onze klanten dan ook helpen beter aan te sluiten bij de motivatie en werkwijze van het medisch personeel. Jan combineert twintig jaar ervaring als praktiserend specialist met een zeer aansprekende visie op innovatie en veranderingen in de zorg”, zegt Ab Klink van Booz & Company.

Jan Kremer tijdens 1e Kwaliteitscongres van de Orde

Bijdrage leveren aan kwaliteit en beheersing volumegroei

Jan Kremer wil met Booz & Company werken aan de ambitie een toekomstbestendig zorgstelsel te realiseren met de patiënt in de hoofdrol. “De Nederlandse zorgsector staat de komende tijd voor de uitdaging om gezamenlijk de kwaliteit van zorg nog verder te verbeteren en de kosten beheersbaar te houden. Vanuit de praktijk weet ik hoe groot het gat vaak is tussen goede plannen en daadwerkelijke veranderingen. Ik heb gekozen voor Booz & Company vanwege hun enorme gedrevenheid om ambitieuze doelstellingen en plannen uit te werken. Ik kijk er naar uit om de zorg systematisch te verbeteren, samen met het Nederlandse zorgteam van Booz & Company en samen met de mensen die dagelijks met de patiënten te maken hebben.”

Biografie

Prof. Dr. Jan Kremer (52) heeft Biologie en Geneeskunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij promoveerde daar in 1991 op het onderwerp ‘Reproductive Endocrinology of the Puerperium’. Tussen 1990 en 1996 volgde hij zijn opleiding tot gynaecoloog. Sinds 1996 is hij als gynaecoloog en hoofd van het IVF team aan het UMC St Radboud verbonden. Tussen 2001 en 2005 was hij bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie. In 2007 werd hij benoemd als hoogleraar voortplantingsgeneeskunde. Zijn onderzoekslijn richt zich vooral op innovatie, patiëntgerichtheid en kwaliteit van zorg. Jan Kremer stond aan de wieg van de Digitale IVF poli en is op dit moment samen met Professor Dr. Bas Bloem, directeur van MijnZorgnet, een serviceprovider voor health communities.