Sonnevanck

Sanatorium

Paviljoen

Sonnevanck Harderwijk

In 1952 wordt er nog volop gekeurd in Sanatorium Sonnevanck  bij Harderwijk op de Veluwe. Zeer langdurige opnames vanwege tuberculose. Kijk eens naar deze website op internet. Destijds zag het er zo uit op een luchtfoto (gebruikt voor een ansichtkaart.

Collectie J.T.A. te Gussinklo

Thuisfront

Heel belangrijk was het contact met het thuisfront. De mogelijkheden waren natuurlijk zeer beperkt. Geen mobiele telefoon. Een telefoongesprek een kwestie van zorgvuldige planning. Eigen vervoer is er nog maar heel beperkt. Dus schrijven maar. Deze kaart is gefrankeerd met drie postzegels van 2 cent (=6 cent) en afgestempeld op 11 oktober 17.00 uur.

Frankering

Tekst op de Ansichtkaart

Deze is opmerkelijk omdat er eigenlijk nauwelijks iets wordt medegedeeld. De geadresseerde is een (jong?) meisje in een kleine plaats Friesland. De afzender is vermoedelijk een naast familielid, Mogelijk geen patient maar iemand die in de instelling werkt?.

Lieve Jantje, hoe gaat het met jou. Met mij gaat het best hoor.ik verwacht eigenlijk steeds een brief van je maar heb er tot nog toe geen gehad.
Het is mijn eigen schuld eigenlijk want het was mijn beurt om te schrijven. Vergeef het me maar hoor. Ik ben vandaag vrij. het is mooi weer. Hoe vin je het op deze kaart. Mooi hè. In werkelijkheid is het nu niet zo hoor maar de bladen vallen. Bij jullie ook zeker? Nu Jantje ik hou er mee op. Schrijf je me gauw terug. Hartelijke groeten en zoon van Mientje