Servicepunt dicht

Ziekenhuis

Zorgverzekeraar haakt af

Wat betekent dit?

Zeker, er is een keurig brief van de Directeur Klantcontact.”Klanten van Zilveren Kruis hebben steeds meer behoefte aan online en telefonisch contact.  Hierdoor komen er steeds minder mensen naar onze Servicepunten. Wij willen voor u en voor al onze verzekerden de zorg in Nederland betaalbaar houden. Daarom sluiten alle Servicepunten van Zilveren Kruis per 1 februari 2013 hun deuren”. In een brochure is te lezen dat de telefonische bereikbaarheid  op werkdagen geldt van 08.00 – 18.00 uur.

Situatie op 30 januari 2013 in een ziekenhuis

Call Center

Op 31 januari 2013 houdt Frans Soeterbroek een betoog voor ambtenaren van de Gemeente Zwolle. Hij zet zich daarbij af tegen Call Centers. Mensen hebben kennelijk andere behoeften?

Evaluatie

Wie zijn oor te luisteren legt, weet dat bijna niemand blij is met een sluiting van het Servicepunt. De argumentatie van Zilveren Kruis Achmea kan beter maar worden omgedraaid stel ik. Het is een bezuiniging. In hoeverre de verdere argumentatie klopt is een open vraag. Feiten (getallen) ontbreken. Wie zegt mij trouwens dat er een causaal verband bestaat tussen de kennelijke afname van bezoek aan het servicepunt en de grotere behoefte aan andersoortig contact? Uit de brochure blijkt dat de telefonische bereikbaarheid maar zeer gelimiteerd is.  Het valt trouwens tegen dat ziekenhuizen dit laten gebeuren. Wordt overal een afname van activiteit bij het Servicepunt geregistreerd? Mensen hebben toch steeds meer vragen! In een tijd van monitoring en indicatoren moet het zichtbaar te maken zijn. Kunnen ziekenhuizen organiseren dat ook andere verzekeraars participeren in een Servicepunt om zo de kosten te spreiden. Of  waarom doen ze zelf niet mee ? Waar is Zorgverzekeraars Nederland (ZN)? Waar is de stem van de client/patient? Heeft de NPCF een opinie?