Sensistep

Voorbeeld: revalidatie

Bepalen belastingspatroon

Vervanging voor de weegschaal

Het idee ontstaat in de ijzig koude winter van 1979. Herman Holtslag schaatst met zijn broer in Friesland. De laatste komt in een scheur terecht en breekt zijn been. Dat betekent een half jaar gedwongen rust! Maar ook is er die huisvriend (werkzaam bij NatLab van Philips) die er in die periode zijn verbazing over uitspreekt dat hij na een heupoperatie zo lang in het ziekenhuis moet liggen en ook nog lang uit de roulatie is. Dat moet toch anders kunnen? Is dat niet eenvoudig te meten? Maar nu zijn we in 2013 en is er de Sensistep. Zolang heeft het geduurd! Sensistep meet online de drukbelasting tijdens het lopen met een speciaal ontworpen schoen. Daartoe dient een krachtsensor.

Herman Holtslag (Revalidatiearts UMC Utrecht)

Potentie

Tijdens en na oefentherapie wordt feedback gegeven! Adviezen krijgen nu een wetenschappelijke basis. De potentie van Sensistep ziet Herman Holtslag (als voormalig fysiotherapeut en thans revalidatiearts bij het UMC Utrecht) helemaal voor zich! Denk eens aan het jaarlijks aantal fracturen in Nederland (55.000), maar ook heupoperaties bij een groeiende groep ouderen. Maar zijn nog veel meer toepassingen denkbaar!

Henk Schwietert (Evalan)

HAT 2013

De lancering van Sensistep vindt plaats op de eerste dag (17 september) van het jaarlijkse evenement Health en Technology (HAT) 2013 op het sportcentrum Papendal. Beslist een passende omgeving! De belangstelling blijkt enorm, zowel bij de beursstand (demonstraties) als tijdens een serie voordrachten, waarin de zorgvuldige en stapsgewijze ontwikkeling samen met diverse partijen wordt geschetst. Het lijkt nu al een klassiek voorbeeld van de wijze waarop innovatie via Pontes Medical verloopt. De eerste set is al over de toonbank gegaan via ontwikkelaar en producent Evalan!!!

Instructiefilm