SEH / A&E

Spoedzorg

Isala Publieksacademie

Avond 10 juni 2013

Het zal je maar gebeuren; met zwaaiende lichten en luide sirene in de ambulance naar de spoedeisende hulp van een ziekenhuis. Of misschien wel met de traumahelikopter. Niet weten wat er aan de hand is of hoe ernstig je letsel is. Onzekerheid, zowel bij jezelf als bij je familie. En soms is het trauma zo groot, dat je niet bewust hebt meegemaakt dat je naar een spoedeisende hulp bent gebracht, maar wakker wordt op een Intensive Care in het ziekenhuis.

Collectie J.T.A. te Gussinklo

Specialisatie

De spoedeisende hulp is een wereld op zich; met eigen regels, eigen codes, een eigen taal. Een wereld die de laatste jaren ook volop in ontwikkeling is. Want weet u dat er inmiddels speciale SEH-artsen worden opgeleid, Isala een belangrijk regionaal traumacentrum is en dat alles straks achter één voordeur in de nieuwbouw is gevestigd?

#IPA13

Sprekers

De sprekers op deze avond zijn SEH-arts Klaartje Caminada, traumachirurg Sven van Helden en interniste Sabine Diepeveen. Klaartje Caminada en Sabine Diepeveen laten aan de hand van een case zien welke stappen doorlopen worden op een spoedeisende hulp, als iemand met verschillende symptomen (zonder duidelijke diagnose) wordt binnen gebracht. Sven van Helden gaat dieper in op de traumazorg en de regionale functie die Isala als topklinisch ziekenhuis in Zwolle en omstreken heeft. Deze artsen geven u een kijkje in hun wereld en gaan graag met u het gesprek aan. De lezing is hier te volgen via live webstreaming en met #IPA13 kunnen vragen via Twitter worden ingediend. Deze zullen tijdens de vragenronde of via de website behandeld worden.