Rooms Katholieke Ziekenverpleging (RKZ)

RKZ

Hilversum

Die trap links heeft mij nog een verstuikte enkel bezorgd

..toen ik als druk assistent twee treden tegelijk nam.

Brief vacaturestelling (1972)

Als assistent zonder opleiding (Je zou het nu AGNIO noemen) was ik anderhalf jaar werkzaam op de Interne afdeling (Romijn/De Hiep).Uiteindelijk heeft er wel toe geleid dat ik mijn eerdere plannen heb gewijzigd. In plaats van oogarts werd ik internist.

RKZ_Hilversum Vacature


Als Hervormde jongeman was het een heel bijzonder ervaring om met een religieuze als hoofdverpleegkundige te werken. Maar de hele sfeer in de RKZ sprak mij aan. Ik werd er weer aan herinnerd toen ik onlangs een specimen van een oude obligatie ter waarde van destijds 500 gulden kon aanschaffen op een rommelmarkt. De totale obligatieleening bedroeg 500.000 gulden. Goedgekeurd door de kerkelijke overheid staat er tussen haakjes onder.

Specimen Obligatie Leening RKZ