Roer om bij Infectiepreventie!

LEF

Andere aanpak

Waar wachten we op?

Een stellige mening Dimmen Breen (Nanoservices Nunspeet). Hij volgt met grote aandacht de berichten over EHEC en Klebsiella.‘Keer op keer worden we opgeschrikt door uitbraken van infecties met multiresistente micro-organismen’ aldus Dimmen Breen.’ Voorlichters buitelen over elkaar heen met verklaringen en er worden noodscenario’s ingezet‘. Daarna blijft het stil tot het volgende incident.

Eerdere berichtgeving

Keten

De oplossingsrichting is gelegen in de keten. Zowel de voedselketen als de zorgketen moeten onder het vergrootglas.Nanoservices heeft ruime ervaring met een Nanocoating voor behandelruimten en verpakkingen die steriel moeten blijven. Dit product zou onderdeel moeten zijn van deze keten. Wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring, ondersteunt door bacteriologisch onderzoek, leert dat het gaat om een veilige en betrouwbare aanpak.
Dat is ook de mening van Hans Immink, coördinator afdeling ziekenhuishygiëne en infectiepreventie (Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis) en directeur van Hygiëne Adviesbureau Immink (Microbiologische validatie van medische apparatuur en producten) : “Na aanvankelijke scepsis ben ik tijdens het onderzoek aangenaam verrast door de resultaten’. ‘Waar desinfectanten stoppen, start Environ-X’ aldus Dimmen Breen. ‘Waar is het wachten op, vraag ik mij af’.

Bambodino als ‘early adopter’

De sinds 2004 HKZ gecertificeerde (ISO 9001) Tandartsenpraktijk voor kinderen Bambodino(Rotterdam) wacht niet af en heeft alle behandelkamers laten behandelen.Zie voor het product Environ-X en de Bacteriemonitor: http://www.nanoservices.nl
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dimmen Breen, Managing Director Nanoservices, T 0341-270297 M 06-288 215 14 info@nanoservices.nl