Robot in gesloten inrichting

Robotica

Menno Gorter

Omnispider

Gesloten Inrichting: dat is de naam die Menno Gorter (46) uit Heemskerk (eigenaar van een fotozaak) geeft aan de afgesloten ruimte waarin dit jaar (2010) de Omnispider zijn kunsten vertoont. Locatie: Legoworld2010 in de IJsselhallen te Zwolle. Lego is een succesverhaal Vorig jaar was dat even anders toen Menno op LegoWorld zijn spin uit het zicht zag verdwijnen.

Milestonesdoos

Deze Omnispider gewoon opgebouwd uit Lego Milestonesdoos.Door gebruik te maken van ultrageluid weet deze robot wanneer hij zijn koers moet veranderen.

Legoworld

Het is niet de enige robot die Menno Gorter demonstreert.Laat staan de enige robot. Een aantal geestverwanten treft elkaar jaarlijks bij LegoWorld in Zwolle en helpt elkaar bij technische- en softwarematige problemen. Het aardige is dat jongeren spelenderwijs vertrouwd worden gemaakt met innovatieve technieken.  Ik heb nog geen 3D printer gezien, maar dat lijkt mij ook wel iets voor LEGO. LEGO is een succesverhaal volgens Management Scope. Mijn professionele interesse komt ook voort uit het feit dat ik betrokken ben bij Robotica in de zorgsector.

Actie