Reist u op Saldo?

Op vrijdag 28 januari 2011 heb ik nog maar “ouderwets” het saldo op mijn OV-Chipkaart opgehoogd aan de automaat.

Meteen maar een flink bedrag anders valt het teveel op

Overigens ik betaal graag aan NS. Het reizen met de trein ervaar ik als plezierig. Het is een flexibele werkplek, zeg maar mobiele werkplek, waarbij ik rapporten en publicaties bestudeer. Het is telewerken, In een bijzondere variant: Tele-treinwerken. De betalingsdiscipline van de reiziger is altijd een punt geweest. Het “zwartreizen” populair?

Zou het kunnen zijn dat het “virtueel opladen thuis” als simpele-maar nog steeds frauduleuze- handeling anders wordt beleefd?

Veel zaken op Internet zijn gratis, maar ook illegaal downloaden is geen doodzonde. De OV-Chipkaart als medium waar alleen maar bestandjes worden toegevoegd? Het is en blijft fraude, maar het zou kunnen zijn dat het als minder ernstig en zelfs als stoer wordt beleefd. Bovendien is “Trans Link Systems” slechts een intermediair.

Iets voor een enquete:

Wat is de beleving van de klant?

De fraude mag dan aan de “bakcoffice” zijn ontdekt, de vraag is of het leidt tot veroordeling. Is dit Internetfraude? Als “frontoffice” (paaltjes, conducteur) dit niet detecteren ontstaat er een vreemde situatie. Het kan toeval zijn, maar de treinreis (inclusief overstap) ben ik noch op heen- en terugreis gecontroleerd in de trein. Zijn de conducteurs strategisch teruggetrokken?

De treinreis van 28 januari 2011 is een mooie gelegenheid om te kijken wat de gratis dagbladen hierover schrijven:
* De Pers-pagina 02-8 regeltjes- Titel: Tweede Kamer kritisch over OV-chipkaart
*Spits-pagina 02-Interview Melanie Schultz: een kolom gewijd aan kaart “beheersbaar risico”

*Metro-pagina 03-“Reiziger Verstrikt ineen nachtmerrie”.