Ontsluiting content als droom

QR Code

Rob Hulsebos

Een jaar of vier geleden het basisprincipe bedacht

Rob Hulsebos “Hoe Internet in te zetten bij een product als een pot verf”.  Daarbij zou je de koper graag laten zien hoe de verf precies moet worden opgebracht. Is dit gerealiseerd? Het is er niet van gekomen! Rob Hulsebos spreekt over zijn droom.

Rob Hulsebos heeft droom gerealiseerd met als sleutel de Quick Respons (QR) code

In een spontaan gemaakt filmpje laat ik Rob Hulsebos het principe demonstreren.De QR code wordt daarbij gekoppeld aan een bestand. In dit geval registreert Rob mijn persoontje op streaming video.

Alle denkbare typen bestanden

Volstrekt nieuw is het feit dat een koppeling gerealiseerd kan worden met  praktisch alle denkbare typen van bestanden als beeld, geluid (en combinaties). Interessant! De beheerder van de bewuste code kan de “content” ontkoppelen en een geheel nieuwe koppeling tot stand brengen. Dat betekent dat een boodschap kan aangepast worden aan de situatie! Laat uw fantasie maar gaan.Zo kunnen allerlei bronnen van informatie worden ontsloten. Bijzonder is dat het systeem de “content” automatisch kan converteren naar een bestandtype dat door de mobiele telefoon (er zijn ontzettend veel verschillende typen in omloop) wordt geaccepteerd. Daarnaast wordt aan de hand van de bandbreedte van de verbinding een compressie van het signaal toegepast. Zo kun je vrijwel altijd streaming video tot stand brengen. Ontsluiting kan uiteraard ook tot stand komen via SMS (proven technology), maar de QR-code(coming technology) neemt het stokje over. Nog wat verder weg is Layar (high tech) met een koppeling aan Geodata. Maar ook dat kan al met het product .