Pontonniers

Zij hebben zich de naam Pontonniers (bruggenbouwers) aangemeten.  Pontes Medical ontleent de naam aan het latijnse woord voor bruggen.Een vergelijking met de moedige Hollandse genietroepen die in het ijskoude water van de Berezina de houten brug repareren zodat Napoleons gehavende armee kan overtrekken dringt zich op. Ook al leven we niet in 1812, maar in 2010.De Pontonniers verenigen het beste van drie academische centra. Na vijf jaar bruggen bouwen is er iets te vieren samen met relaties en andere experts….

De experts die de uitnodiging voor de Expertmeeting op 24 november hebben aangenomen worden pas toegelaten na het klauteren over een houten brug

Een brug gehuld in een geheimzinnige paarse kleur….

Toegang Expert Meeting

Pas op het afstapje!

Zo is het ook met de projecten die uiteindelijk door de Innovatie funnel komen. Het mag zo zijn als Projectleider Luuk Evers (Pontes Medical) betoogt, dat het de bedoeling is dat ondernemers de uitvindingen als het ware “uit de handen van de onderzoekers dienen te trekken om de markt op te gaan”. De realiteit van “valorisatie” is dat dit een traject is waar het jarige Pontes (voorheen MTIC)  na vijf jaar juist aan toe is. Aan de Pontonniers (zie onder) zal het niet liggen!

Pontonniers in het gelid

Er is uiteraard nog veel meer gezegd. Daarover later!