Pleidooi van Pleijter

Innovatie

Journalistiek

Het moet anders!

In de auto, luisterend naar Radio 1, heb ik er op 4 oktober 2013 een stukje van meegekregen. Alexander Pleijter lector ‘journalistiek en innovatie’ verbonden aan de Fontys Hogeschool Journalistiek wordt geïnterviewd. Hij zegt behartenswaardige dingen over hoe het anders kan. Één ding springt er voor mij uit. Het gebruik van korte eenvoudige animaties die bijvoorbeeld steeds weer kunnen worden ingezet. Bijvoorbeeld als achtergrondinformatie bij nieuwsfeiten. Ik denk natuurlijk meteen aan de mogelijkheden in de zorgsector. En er is meteen de associatie met een verrassende recente ontmoeting met Marloes!

Marloes Messemaker

Bijverdienste

Om Marloes Messemaker kan ik niet heen. Dat is letterlijk het geval wanneer – zij midden in de winkelstraat- bijverdient met sneltekenen. Een cartoon voor een luttel bedrag.  Het vormt meteen de aanleiding om later met haar in gesprek te komen. Dat resulteert weer in een wervend filmpje naar aanleiding van een expositie. Ziehier! Maar mede dankzij haar bemiddeling, maak ik nu regelmatig gebruik van cartoons bij mijn nieuwsfeiten en blog. Die cartoons worden gemaakt door haar medestudent Ruben Gringhuis. Het is misschien nog niet de inzet zoals Alexander Pleijter dat voor ogen heeft (ik zal het hem vragen!). Maar het begin is er!

Expositie