Philips lijft medSage in

Philips versterkt zijn portfolio voor medische thuiszorg

….met overname van het grootste deel van de activiteiten van medSage Technologies. Koninklijke Philips Electronics N.V. (AEX: PHI, NYSE: PHG) heeft op 6 januari 2011 bekendgemaakt vrijwel alle activa te hebben overgenomen van medSage Technologies LLC, een toonaangevende provider van patiëntinteractie- en beheerapplicaties (“medSage Technologies”). Door de overname kan Philips een op het gebruik van internet gebaseerde oplossing bieden waarmee thuiszorgverleners doorlopend zogeheten compliance en replenishment services kunnen leveren aan patiënten die lijden aan obstructieve slaapapneu (OSA), diabetes, ademhalingsproblemen en andere aandoeningen. De nieuwe activiteit zal deel uitmaken van de groep Sleep binnen Philips Home Healthcare Solutions.

Medsage

“We denken dat de noodzaak om zo economisch mogelijk zorg te bieden aan een vergrijzende bevolking de behoefte aan medische thuiszorg zal doen toenemen,” aldus Steve Rusckowski, CEO van Philips Healthcare. “Deze overname is geheel in overeenstemming met onze strategie thuiszorgverleners nieuwe mogelijkheden te bieden om de door hen aangeboden diensten te verbeteren door middel van een effectieve en kostenefficiënte applicatie.”

MedSage Technologies heeft een nieuwe spraak- en email-applicatie ontwikkeld die door thuiszorgverleners kan worden gebruikt om interactief met hun patiënten te communiceren. Overeenkomstig de richtlijnen van verzekeraars maakt het systeem het mogelijk diensten ‘op maat’ te leveren om tegemoet te komen aan verschillende wensen en behoeften van de patiënt.

MedSage Technologies is een private onderneming met het hoofdkantoor in Pittsburgh, PA, USA, en heeft circa 40 mensen in dienst.

De overname van het grootste deel van de activiteiten van medSage Technologies onderstreept Philips‘ vaste voornemen te investeren in zijn thuiszorgactiviteiten, een strategisch groeisegment dat past in zijn ambitie marktleider op het gebied van gezondheid en welzijn te worden.