Passie een Must

Robbert-Jan Slager

IC-verpleegkundige

Audiovisueel professional

Robbert-Jan Slager (34) heeft een hekel gekregen aan het woordje ‘moeten’ in de zorg. De sector is nog steeds top-down georganiseerd. Maar ook de patiënt stelt zich eisend op. Het is er door Financiers en de overheid ingeramd dat hij/zij dat  moet doen. Daarmee wordt de sfeer niet beter en treedt verharding op. Dat gaat Robbert-Jan aan het hart, want zijns inziens zijn passie en emotie onlosmakelijk verbonden met zorg.

Zwaar Auto ongeval

Robbert-Jan (34) is oorspronkelijk afkomstig uit Harderwijk. Op zijn derde levensjaar verhuisde het gezin naar Weesp. Zijn vader was ingenieur in de chemische industrie. In 1992 raakte het gezin betrokken bij een frontale botsing in Tsjechië, waarbij zijn vader verongelukte en Robbert- Jan ernstig gewond raakte. Hij onderging meerdere operaties en moest met gefixeerde kaken (fractuur) wel vier maanden via een rietje worden gevoed. Na revalidatie is hij er weer heel langzaam boven op gekomen. Het was een regelrecht drama. Dit ongeval en het feit dat zijn moeder verpleegster was, heeft zijn beroepskeuze bepaald. Via een traject langs diverse opleidingen is Robbert- Jan in de verpleging terecht gekomen. Maandenlang werkte hij op de ambulance en sinds 1999 is hij IC verpleegkundige in het AMC.

Studio

Mini-dagboek IC

Daarnaast is er echter zijn levenslange passie voor muziek. Thuis speelde hij al op een harmonium en later op synthesizer en Atari. Indien er destijds een audiovisuele opleiding had bestaan, was hij misschien toen al die weg ingeslagen. Het zit in de familie. Een oom componeert en zijn moeder zingt. Hij is een opleiding Sound Education gaan volgen in Utrecht.  Eigenlijk speelt hij allerlei stijlen. Van hiphop tot orkest composities. Dat vereist dat hij zich verdiept in de mogelijkheden van afzonderlijke instrumenten en emotie weet te introduceren. Dit jaar zal hij de muziek verzorgen van een Theaterproductie. Hij werkt al als freelancer onder de naam 4klank (luister hier) .  De combinatie van het werken in de zorg (IC) in combinatie met zijn rol bij Vierklank heeft een prachtig product opgeleverd. Ten behoeve van de AMC maakte hij een indrukwekkend filmpje (Mini-Dagboek IC) dat heel veel bekijks heeft op YouTube. Daarbij neemt de camera het perspectief in van de patiënt.