Participatiemaatschappij

Nationale Burendag

Zaterdag 21 september 2013

Relatie Participatiemaatschappij?

Ook wij doen mee op zaterdag 21 september 2013. Nationale Burendag
Er wordt gegniffeld: “Wij praktiseren nu de participatiemaatschappij”. Dat daarover wisselend wordt gedacht bewijst wel dit bericht op teletekst. Onverlaten (?) hebben prompt het PvdA bureau in Amsterdam besmeurd met rode verf en de tekst “hier is je participatie”.

NOS Teletekst

Ingeburgerd?

In hoeverre is het begrip Participatiemaatschappij inmiddels gemeengoed geworden? Daarover valt het een en ander te melden dankzij Finchline. Zo is duidelijk dat op Prinsjesdag 17 september 2013 het begrip ineens in het nieuws verschijnt. Op 16 september zijn er geen hits voor ‘Participatiemaatschappij’! Het sentiment is vooral op 20 september tamelijk negatief (Nieuws), terwijl op de social media de discussie ook in het weekend volop doorgaat .

Finchline Tool (NB. 17 september Prinsjesdag)

Running Dinner

Wellicht is de lezer toch nog benieuwd hoe onze Nationale Burendag is verlopen? Een man/vrouw of dertig verzamelt zich zaterdag rond 18:00 bij één van de initiatiefnemers voor een aperitiefje en nadere instructies. Er is een ‘running dinner’ aangekondigd. Daarbij zijn de taken verdeeld, zodat sommigen een voorgerecht, hoofdgerecht of toetje voorbereid hebben. Er werden kaartjes getrokken. Met een beetje fantasie kun je begrijpen dat wij een hoofdgerecht hebben voorbereid. Het is zonder meer een daverend succes en voor herhaling vatbaar!

Kaartjes trekken