Overvloedig Tena

Tena

Apothekers

Zorgverzekeraar

De televisiejournaals besteden er op 9 augustus 2012 veel aandacht aan. Zelfs voor minister Schipper verschuiven de Olympische Spelen 2012 in Londen even naar de tweede plaats. Incontinentiemateriaal raakt een gevoelige snaar. De trias Tena-Apotheker-Achmea bepaalt de setting. Hoe zie je dat (getalsmatig) terug en hoe interpreteer je dat?  We kijken naar Tena + Achmea  in het nieuws. In de loop van 9 augustus zwelt het nieuws in de officiele berichtgeving aan.  Zie  de stijgende lijn in de grafiek. Horizontaal de tijdas, steeds periodes van drie uur( aansluitend). Verticaal het aantal vermeldingen.  De combinatie Tena + Achmea mag op 9 augustus 2012 rekenen op een ‘neutraal sentiment’ bij tekstanalyse.

Nieuws Berichtgeving Tena + Achmea

Stemming

In de social media is het sentiment (  Tena + Achmea )  wat vaker negatief (=rood) . Zie de grafiek (zelfde schaal verdeling). Logisch, want binnen de social media zal eerder (kritisch) commentaar loskomen. Maar ook zijn er positieve signalen (=groen). Daarover later.

Social Media: Tena + Achmea

Stemming vervolg

De positieve signalen komen ook terug bij de combinatie Tena + Apotheker. Dit zijn praktisch dezelfde berichten, die domineren omdat het gaat om labels van een en dezelfde perscombinatie. Ook de ingezonden ‘brieven’  (mails) worden gelijktijdig kennelijk geplaatst op alle aangesloten krantensites.Onder de reacties, die van een apotheker en apothekersassistente.

Social Media: Tena + Apotheker

Tussenstand

Dit is nog maar een tussenstand. Over deze thematiek  zal nog het nodige gezegd worden. De minister kondigt een diepgaand onderzoek aan.