Skip to content

[google-translator]

Hoe zo Buttons?

Dutch Button Works

Eerbetoon

Je zult je afvragen wat de naam Dutch Button Works (DBW) te maken heeft met de activiteiten van Zorgondernemer Jan Taco te Gussinklo. Het gaat toch niet om een knopenfabriek? Jan Taco  adviseert  (consultancy) en publiceert (persberichten, symposiumverslagen, nieuwsflitsen) immers over vernieuwingen in de zorgsector! Bovendien ligt zijn expertise rechtstreeks in die zorg (voormalig internist) en zorgverzekering  (adviseur Achmea). De keuze voor de naam Dutch Button Works (DBW) is eerst en vooral een eerbetoon aan een generatie ondernemers in de “maaksector”:

Opgericht 1880

DBW werd oorspronkelijk opgericht door Willem te Gussinklo in Aalten in 1880 met toch als basisproduct de knoop, die al spoedig “button” werd genoemd vanwege de Angelsaksische markt. Het bedrijf slaagde er in bijna honderd jaar -ondanks twee wereldoorlogen (http://dutchbuttonworks.wordpress.com/ ) met enorme in-en exportproblemen! – zich steeds opnieuw uit te vinden. Vernieuwingen door productdifferentiatie, nieuwe productietechniek, (keten)logistiek, en centraal stellen van klantperspectief komen allemaal wel voorbij. De studie van DBW levert voldoende inspiratie en motivatie om ook anders tegen de Zorg aan te kijken. Vernieuwingen of innovaties die zijn samen te vatten onder de naam Health 2.0. Door het verbinden van diensten als adviseren en publiceren ontstaat een combinatie. Twee domeinen die elkaar versterken noemen we Emergentie.

Herstart 2009

De ‘nieuwe’ DBW blijkt na een vliegende start per 1 juni 2009 direct succesvol. De button (knoop of knop) is tenslotte een sterk symbool. DBW ontwart voor u de knoop als het gaat om financiering voor EHealth (Kennis van de DBC systematiek), is onder de knop bereikbaar voor het publiceren over uw unieke innovatie,
Zie ook op Wikipedia http://nl.wikipedia.org/wiki/Dutch_Button_Works