Skip to content

[google-translator]

Impressie

Als een belangrijk instrument voor innovatie in de zorg beschouw ik, Jan Taco te Gussinklo zorgvormen als eHealth/Telemedicine en Domotica. Ik heb mij sterk gemaakt voor reguliere financiering van teledermatologie als zorgproduct in de reguliere zorg. Dat is maar een stukje van het verhaal.

In 2009 freelance publicist (medical writer) en innovatiecoach


Ondersteunend is het schrijven van bijdragen, zoals voor het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (http://www.medicalwriter.nl/).
Ik ben aangesloten bij twee journalistenverenigingen: de VWN (www.wetenschapsjournalisten.nl) en de VVOJ (http://www.vvoj.nl/cms/vereniging/profiel ).

Auteur pauzeert even (WoHIT 2010 Zie BLOG)

Opdrachtgevers

Opdrachtgevers zijn organisaties als het UMCU (Pontes Medical), Ksyos (telezorg), Medimate nano technologie, Dialysezorg Nederland (Almere, Woerden, enz.), Hogeschool Windesheim, Health Investment BV, Congres Glucosesensoren (BIG5), Julius Centrum (UMCU), NTvG, magazine ZKoper. Incidenteel is hij dagvoorzitter (Smart Homes en HAT Congres) en coach van afstudeerders.

Geschiedenis

Voordien heeft Jan Taco te Gussinklo (1946) twee decennia als internist gewerkt in de ziekenhuissector. Als zodanig betrokken bij het landelijk Visitatieproject en bij kwaliteit- en complicatieregistratie.Hij is een van de initiatiefnemers van een Transmuraal Diabetesproject in de regio Zwolle. Na zijn overstap als Geneeskundig Adviseur naar Achmea in 1998 heeft hij de aandacht gevestigd op diseasemanagement en innovatie in de zorgketen, maar ook de risico’s van de DBC-financiering.

Rutger van Merkerk (UMCU):
“Dutch Button Works is een betrouwbare
partner in onze medische innovaties”