OV Knipperlicht

Uitchecken

Dat tikt aardig aan

Bescheiden staaltje van Onderzoeksjournalistiek?

Het begint al wat vreemd op de vroege ochtend van woensdag 21 november 2012. Als ik na een lange treinreis uit Zwolle op buslijn 402 stap kan er door een storing niet worden ingecheckt, aldus de allervriendelijkste vrouwelijke buschauffeur. Vervolgens meen ik toch werkelijk te lezen op de onderste regel van het informatiebord “Hamas wenst u een prettige reis”. Er om lachen kan ik niet echt gezien de vijandelijkheden in Israel en Gaza. De bril maar eens schoonmaken.

Informatiebord

Haperingen

Onderweg kunnen we ineens allemaal alsnog wel inchecken. Maar dan gaat het weer mis. Buspassagiers gaan via de chauffeur naar buiten met een tegoedbon, maar het scherm is een knipperlicht. Bij het Evoluon gekomen stappen er enkele buspassagiers uit, die nog een tegoed bon krijgen. Maar ineens is het pakje op. Wat nu?

Boekje is leeg

Ingeving

Ik vraag een stempel op een blank papier als mager bewijs:

Stempel:bus 402

Kiekjes

Maar bovendien maak ik foto’s:

Bushalte Evoluon

Terugreis

Aan het eind van de dag verloopt de rit van het Evoluon naar Station Eindhoven probleemloos. Ik besluit even het tegoed te controleren op net NS station:

Tegoed

Interpretatie

Als ik het goed begrijp (beeldscherm) is op 21 november op 08.48 uur ingecheckt (4 Euro), maar bij uitstappen bij Evoluon ( om 09.01 en nogmaals 09.01) is opnieuw 2x 4 Euro gereserveerd. Op de terugreis om 17.56 uur is bij Check-in 4 Euro gereserveerd en uiteindelijk 0,85 Euro afgeboekt. Betekent dit dat op de heenreis 12 Euro is afgeschreven, terwijl dit slechts 0,85 Euro dient te zijn? Hermes dit laten lezen!