Nostalgie scoort

Wim Coster

Het is niet moeilijk om te achterhalen waar Wim Coster, Hoofdredacteur van MSMD zijn domicilie heeft in het Historisch Centrum Overijssel te Zwolle. De deur van zijn kamer is beplakt met posters die bewijs zijn van de succesvolle lancering van het historisch tijdschrift (MijnStadMijnDorp) dat zich hoofdzakelijk op de provincie Overijssel richt. Zelfs met deze beperking blijkt dat overigens geen eenvoudige opgave, want de doelgroep is enorm breed samengesteld. Wim Coster: “Er zijn mensen die  pas spreken over geschiedenis als het gaat over de tijd voor het jaar 1800”

Cover (omslag)

De keuze van de cover blijkt ook enorm belangrijk, want daardoor wordt in belangrijke mate de losse verkoop bepaald.Heb je niks met motoren,dan laat je het nummer over “Tubbergen” wellicht meteen al liggen.De vaste abonnees kunnen zich laven aan een aantal  rubrieken waar ze naar uit kijken. Want interesse is er voldoende, tot aan Australie toe.

Hoofdredacteur Wim Coster

Veel wordt verwacht van de digitale website. Wim Coster zal fulltime bezig zijn met het tijdschrift en de website.

Verwachtingen hooggespannen

Uw auteur is van mening dat de website de vorm van een Portal zou dienen aan te nemen,waar regionale en plaatselijke historische verenigingen een eigen plaatsje (gelinkt) krijgen.Een team van bloggers zou bijdragen kunnen verzorgen. Daarbij zou gedacht moeten worden aan multi-mediale toepassingen zoals interviews, filmpjes,presentaties. Een “verdienmodel” komt naar mijn smaak ook in aanmerking als het gaat om boeken, evenementen of transacties.