Nonline

Leeftijd

Digitale kloof

Professor dr. Jos de Haan

Volgens een van de sprekers op de studiemiddag “ouderen en sociale media” Professor dr. Jos de Haan, betreft de digitale kloof vooral jongeren en ouderen. In mindere mate geldt dit slechts ten opzichte van laaggeletterdheid, zoals ikzelf veronderstelde. Professor dr. Jos de Haan Is onder meer verbonden aan het Sociaal en Cultureel planbureau (SCP) en kan fraaie staatjes te voorschijn toveren over het gebruik van sociale media per leeftijdscohort.

Professor dr. Jos de Haan

Gerontologie

De studie middag op 2 december 2011 aan de hogeschool Windesheim te Zwolle is een initiatief van de Nederlandse vereniging voor Gerontologie (NVG) samen met de Beroepsvereniging  (netwerk) van Sociaal Gerontologen (BSG) en de opleiding Toegepaste Gerontologie van Windesheim (Hoofddocent Dr. Jan Jukema).

Dr.Jan Jukema en student tijdens de voorbereiding

Community

Beppie Spruit is projectleider eHealth bij de NIGZ (Het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie). Zij is gangmaker van de sinds 2005 bestaande Internetcommunity 50pusnet.nl Ze weet met interessante praktijkervaringen te komen over de doelgroep. Zo bleek een initiatief als het prikbord (1000 mededelingen per dag) en het zogenaamde plus café een onverwacht groot succes.

Beppie Spruit aan het woord