Nog 2 weken kans..

Nationale Zorgvernieuwingprijs

€ 75.000

Vernieuwend idee

De inschrijving voor de Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2012 is al een tijdje geopend. Thema is ‘Goed je te ontmoeten’. Elkaar begrijpen en inspireren helpt om problemen aan te pakken die de gezondheid en het welzijn van mensen beïnvloeden. De prijs is een initiatief van ZonMw en VSBfonds. Insturen kan tot 18 april 2012 via www.nationalezorgvernieuwingsprijs.nl. De winnaar krijgt € 75.000 om zijn idee uit te voeren.

Kans

Elke twee jaar organiseren ZonMw en VSBfonds de Nationale Zorgvernieuwingsprijs. De prijs is bedoeld om goede ideeën voor betere zorg en welzijn een kans te bieden. Iedereen kan insturen, zoals zorgverleners, patiënten en mantelzorgers. Zolang er maar een organisatie is die het idee (mee) uitvoert. De winnaar krijgt € 75.000 om zijn idee uit te voeren. Ook de andere kanshebbers komen verder. Ze krijgen tips om hun idee uit te werken. En worden op het spoor gebracht van mogelijke financiers.

Goed je te ontmoeten

Thema is dit keer: Goed je te ontmoeten. Juist als mensen elkaar ontmoeten, kunnen zij elkaar leren begrijpen, respecteren en inspireren. Daardoor is het makkelijker om met elkaar problemen aan te pakken die de gezondheid en het welzijn van mensen beïnvloeden. Bijvoorbeeld in de zorg, in de wijk, op school of op het werk. Elke vondst is welkom. Het kan bijvoorbeeld gaan om de ontmoeting tussen zorgverlener en cliënt. Tussen vrijwilliger en professional. Tussen jong en oud. En tussen allochtoon en autochtoon. Zolang het maar een nieuw idee is en het bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van mensen.

Aanzet vernieuwing

Met de prijs willen ZonMw en VSBfonds goede ideeën voor betere zorg en welzijn een kans bieden. Vaak blijven die op de plank liggen vanwege gebrek aan tijd, geld en deskundigheid. De Nationale Zorgvernieuwingsprijs doet daar wat aan met geld, advies en contacten.