No-Fly zone achterhaald?

Libie

Vliegen

Als het kalf verdronken is, dempt men de put

Deze uitspraak gaat over de situatie in Libie. Artsen in het geweer! In Nederland hebben we dit beeldende gezegde (als het kalf verdronken is….)

Bron: Volkskrant

Aan een No-Fly zone moet ik denken bij bericht :

De Minister “ik wil dat zorgverzekeraars hun taak oppakken”. Of failliet gaan…Individuele zorgverzekeraars hebben naar mijn mening de afgelopen jaren hun inzet laten beinvloeden door de wijze van macro-financiering. Wat had je dan gedacht, zult u verzuchten?  Maar dat is dus niet identiek aan doelmatigheid en kwaliteit.

Opdracht

Bron: Volkskrant

Inzichten

Overigens had dat ook anders gekund. Het combineren van kale gegevens uit databestanden met medisch-inhoudelijke kennis leverde waardevolle inzichten op. Deze speelden vervolgens beleidsmatig bij verzekeraars hoegenaamd geen rol. Een No-Fly zone. Inhoudelijke kennis van de zorg lijkt wel eens een nadeel in de sector. Reorganisaties en fusies leidden tot het verlies of versnippering van kennis van regio’s of bepaalde expertise. Nu krijgen Zorgverzekeraars ineens een strategische sleutelrol in de kostenbeheersing toegedacht. Zij zullen nu de No-Fly zone in moeten. Met gezonde tegenzin? Betekent dat nu weer externe expertise moet worden ingehuurd? Reorganisaties nodig zijn? En hoe zit het dan met de successen in het Farmaciedossier> kunt u tegenwerpen?  Dat heeft volgens mij voordeel gehad van aflopende octrooien, internationalisering, receptregels maar beslist ook goed commercieel onderhandelen, Overigens is er kwalitatief heel veel te verbeteren in de Farmacie: lees hier.