Van Crisis naar Activiteit

Crisis een Kans

Visie van Rob Bergers (52) oprichter-eigenaar van Dutch Health Network (DHN)

Het grootste nationale sociale netwerk op basis van LinkedIn. De crisis is vijftien jaar geleden een herseninfarct van zijn echtgenote, waardoor hij naast zijn drukke baan,  de zorg voor echtgenote en twee heel jonge kinderen op het bordje krijgt.Hij is destijds als controller betrokken bij de zorgsector vanuit Zilveren Kruis Achmea. Van die tijd dateert ook zijn passie voor de zorgsector. De balans tussen geld en kwaliteit, maar vooral ook het welzijn. Dit inzicht vormt de basis voor een stap in 2007 als Rob noodgedwongen (toch ook een crisis) moet uitkijken naar een nieuwe baan. Die heeft hij uiteindelijk wel gevonden, maar hij heeft ook zijn passie en idealisme vorm kunnen geven. Het Dutch Health Network (DHN).

SKYPE interview 11 augustus 2010

Mario

Een lotgenoot Mario van Gool uit de automotive sector constateert tijdens een vakantie dat Rob een echte netwerker is en mailt hem  de tool “LinkedIn“.Pas na verloop van tijd zet Rob zich hieraan.Hij constateert vervolgens dat er van zijn uitgebreide netwerk veel relaties terug te vinden zijn. Toen is het idee geboren van Dutch Health Network, want hij besluit maar eens een gedurfde stelling te poneren ten overstaan van dat gezelschap. De rest is geschiedenis, want met 8500 unieke deelnemers medio 2010 blijkt Rob te spreken over  een groeidiamant. Over DHN valt inhoudelijk heel veel te vertellen, maar dat houdt de lezer tegoed.

De auteur actief op DHN

Support

Een hartverwarmend detail is dat Rob die bewuste Mario in een latere fase ook op weg heeft geholpen, zeg maar als tegenprestatie. Rob heeft steun verleend  bij de oprichting van een platform in de automotive branche<. Met ook heel veel succes!