Nanocoating tegen werkdruk

UMC Utrecht

Dat juist schoonmakers in een ziekenhuis actie moeten voeren is toch wel treurig:

“Het schoonmaakpersoneel van het Universitair Medisch Centrum Utrecht heeft dinsdag actie gevoerd om aandacht te vragen voor de hoge werkdruk en een gebrek aan waardering. Bezoekers van het UMC Utrecht werd gevraagd mee te helpen bij het schoonmaken. Enzovoorts….”

Aanpak

Deze mensen verdienen zondermeer ons respect. Dat lost een deel van het probleem op. Maar ook kunnen bepaalde schoonmaak werkzaamheden in het ziekenhuis vereenvoudigd worden. De ervaringen die inmiddels zijn opgedaan met Nanocoating zijn van dien aard dat dit een bredere toepassing verdient. Het vertaalt zich in een verbetering van de hygiene en minder toepassing van detergentia. In een eerdere fase is er al eens bericht (hier) over een pilot in een sauna (en inmiddels ook tandartspraktijk).

Hier het resultaat van de Nanocoating zoals gemonitord (via Bacteriemonitor).

Veilig

Gemiddelde waardes over de gehele sauna zoals de douches, kleedruimtes, bar, en de sauna’s. Periode februari 2010 tot en met februari 2011. Veritcaal CFU (Colony Forming Units)/10 cm2. De bacteriegroei blijft steeds in de veilige zone (richtlijn) na de inloopperiode.