NADA voor NIDI

Spanje

Afname

Bevolkingsgroei

HALLO

Was het net een beetje naar de achtergrond verdrongen. Lees ik aan de Costa Blanca in het Nederlandstalige HALLO een berichtje over demografie. Opnieuw de verbijstering door de gedachte dat het NIDI opgeheven zou moeten worden. Het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut. Hoe kunnen we nu een kennisland willen zijn als we al die knowhow die er is opgebouwd vernietigen?

HALLO

DEMOS

Al jaren lees ik -vaak in de trein- het magazine DEMOS. Deze uitgave laat met vaste regelmaat zien hoe belangrijk demografische kennis is voor een ieder. Lees hier bijvoorbeeld het juni nummer. Maar nog iets anders…Ik hoef de lezer toch niet uit te leggen dat big data belangrijk zijn. Maar ook het koppelen van bestanden. Ik roep mijn volgers op om te reageren en te protesteren!