MyHealthStory.me

Storytelling

Dit initiatief spreekt mij direct aan.

Storytelling in de zorg heeft heel veel te bieden

Lucien Engelen heeft dat als innovator goed begrepen. MyHealthStory.me als platform. De aanzet is medische studenten via YouTube filmpjes kennis te laten maken waar het werkelijk om gaat in de zorg. Maar het mag duidelijk zijn dat patienten het ook vaak belangrijk en bevredigend vinden dat anderen (niet alleen studenten) lering trekken uit hun ervaring. Ervaringsdeskundigheid overdragen! Dat gebeurt ook al op individueel niveau. Via de Social Media kan  daaraan uitbreiding worden gegeven. Het wordt mogelijk een pendant van het succesvolle ‘patientslikeme’? Overigens worden ook zorgaanbieders opgeroepen mee te doen.

Support

Het is goed om dit initiatief te ondersteunen. Redactioneel zal aandacht moeten worden gegeven aan noodzakelijke randvoorwaarden (zie onder). Ik kan mij voorstellen dat patientenverenigingen en zorgverzekeraars hier ook veel in zien. Het maakt de zorg (weer) menselijk en persoonlijk, Maar vast ook doelmatiger en goedkoper. Onderzoek zou dat kunnen bevestigen durf ik te stellen, zeker bij ‘newbies’ (zorgverleners en patienten)

Handleiding

1. Door de “tag” MyHealthStory” bij de keywords toe te voegen zal uw video gevonden worden door ons systeem. Nadat het bekeken is door medisch studenten komt het op onze website te voorschijn (dit om ongewenste video’s te voorkomen als reclame of grof taalgebruik etc)
2. In het kort komt het er op neer dat u in uw eigen YouTube account een korte video upload (zie hiertoe eventueel submitting their brief health story into your own YouTube account. )
3. Gebruikt u alstublieft geen namen van artsen, instellingen of anderen. Deze site is bedoeld om van te leren en de zorg te verbeteren, hierbij gaat het niet om “wie” of “waar” maar om “wat”
4. Binnenkort kunt u hier meer tips en tricks vinden