MSMD

Nee, het gaat niet om een farmaceutische firma

Wel bevat het recente nummer van juni 2011 een groot artikel “De geur van verband en ziekenhuis’ over van Heek Verbandstoffenfabriek in Losser.

Een jaar geleden kondigde ik mijn deelname aan als auteur aan een ‘glossy’ met regionale geschiedenis (uitgever Waanders). Een jaar verder en een aantal interessante interviews later, kan ik het een succes noemen. Het initiatief is trouwens ook overgenomen door Friesland. Heeft u interesse voor Oost Nederland, lees dan ook hier op het platform MSMD. Bestel een exemplaar!

—————————————————————————————————————-
21 juni 2010
Als publicist verzorg ik bijdragen onder de titel “de passie van…….” in dit nieuwe tijdschrift. Het aardige is dat dit een multimediaal platform gaat worden, waarbij het tijdschrift wel een centrale rol speelt.

Banner MijnStadMijnDorp

Van het tijdschrift MijnStadMijnDorp Historisch Tijdschrift Overijssel verschijnen jaarlijks 6 nummers met elk een eigen thema. Hieronder vindt u in het kort een overzicht van de thema’s die dit jaar aan bod komen

Nummer 1 Oorlog in Overijssel
Over de dramatische periode die 70 jaar geleden begon. Klik hier voor de omschrijving van het nummer dat nu in de winkel ligt.

Nummer 2 Sport in Overijssel
Het tweede nummer van MijnStadMijnDorp Historisch Tijdschrift Overijssel heeft een sportief karakter! Klik hier voor de omschrijving van het nummer dat nu in de winkel ligt.

Nummer 3 Reizen in Overijssel
Ook nu het zomer wordt, vakantie: wie reisden er in Overijssel en hoe bracht men hier de vakantie door. Bekende reisorganisaties als Arke en de OAD stammen uit Overijssel.

Nummer 4 Muziek in Overijssel
Hoe muzikaal was Overijssel?

Nummer 5 Water in Overijssel
Nu het waterpeil in de Dinkel, Vecht en IJssel weer stijgt: welke rol speelde water in Overijssel?

Nummer 6 Elektriciteit in Overijssel
Het is december en het wordt steeds eerder donker: laat de lichtjes maar branden.

De vaste rubrieken waarin u vele interessante wetenswaardigheden kunt vinden komen natuurlijk in elk nummer weer terug. Enkele van deze rubrieken zijn: ‘uitgelicht’ waarin een bijzonder verhaal wordt beschreven, en de boekenrubriek waarin elke keer bijzondere boeken worden besproken.