Mobile Learning

Scheikunde en Farmaceutische wetenschappen VU starten met Mobile Learning
 
De afdeling Scheikunde en Farmaceutische wetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) start vanaf september het Mobile Learning Initiative.Dit project heeft tot doel e-learning te introduceren in het onderwijs van Scheikunde en Farmaceutische wetenschappen.Als eerste universiteit in Nederland biedt de VU eerstejaars studenten van deze opleidingen ook een iPad in bruikleen aan.Doel van het inzetten van digitale leermiddelen is het onderwijs voor zowel studenten als docenten effectiever, gevarieerder en uitdagender te maken.

De studenten krijgen beschikking over instructievideo’s van de onderwijspractica, webcolleges, digitale studieboeken en diverse applicaties die het onderwijs ondersteunen.

iPad instructie

De Faculteit Exacte Wetenschappen ondersteunt dit initiatief met een subsidie en het onderwijscentrum van de VU verleent onderwijskundige en ICT-ondersteuning.

iPad
In het kader van dit project krijgen alle eerstejaars studenten Scheikunde en Farmaceutische wetenschappen een iPad in bruikleen. Met de iPad hebben studenten eenvoudig toegang tot alle digitale studiemiddelen die het Mobile Learning Initiative ze biedt.