Miljardair voor Habbekrats

De Slegte

Koopje

Sla uw slag

De zolder bij boekhandel De Slegte te Zwolle is via twee trappen te bereiken. De meeste bezoekers komen niet verder dan de begane grond (nieuwe ramsj en aanbiedingen) en eventueel de eerste etage (tweedehands). De derde etage ligt onder de dakpannen van het monumentale pand en en bevat sinds kort uitsluitend nog “opruiming”. Verbazend is dat ik daar geregeld toch een aantal bijzonder aardige boekjes heb weggehaald (het grapje ” ik heb thuis De Slegte staan ” valt bij mijn partner niet goed). Deze zolder (direct onder de dakpannen)  leent zich voor reflectie. Geroezemoes van de straat, het carillion en ondefinieerbare borrelende geluiden (cv?) vormen het tijdloos decor.Opvallend is dat een aantal thema’s in de opruiming sterk is vertegenwoordigd: theologie, levensbeschouwing, managementboeken en computerhandboeken.Ik waag me graag aan wat theorieën. Ik denk dat het iets zegt over de tijdgeest. Theologie en levensbeschouwing zijn  op zijn retour. In een economische crisis zijn managementboeken aan de straatstenen niet te slijten. Computerboeken hebben een snelle doorlooptijd. Zit ik er naast of niet?

Rijk blijven is moeilijk

“Denk als een Miljardair” (Een uitgave van www.vipboeken.nl notabene) Kostte 17,95, was toen te koop voor 6,99. Nu (Reductie 50% aanbieding) 3,50.  U kunt het allemaal via stickers op de fraaie omslag controleren!Aan de achterzijde stelt Donald Trump”Dit boek leert je om te denken als een miljardair. Zelfs al je maar 10% onthoudt van de wijsheid in dit boek, heb je nog steeds een goede kans om miljonair te worden “. En dan ook nog in een kader met grote letters” rijk worden is gemakkelijk, rijk blijven is moeilijk “. Het is verleidelijk om dit inkijkexemplaar (niet meenemen a.u.b.) aan te schaffen, want alleen dan zal het thuisfront zich realiseren hoe slim ik ben geweest! Gelukkig maar dat ik een fotokopie mag gaan maken van de vriendelijke dame bij de kassa. Ik zal het u even voorrekenen.: Laten we bescheiden blijven en stellen dat je na het lezen van dit boek $ 1.000.000.000 rijker bent. Het boek telt nog geen 350 pagina’s (ik ik reken dan inleiding en dankwoord mee). Dat betekent grofweg dat ik na het lezen van 1 pagina voor 1 eurocent, alleen al door te denken als een miljardair, maar liefst $ 3.000.000 rijker kan zijn. A piece of cake!

Of ziet u dat anders?