Met twitter in de maag

Twitterspreekuur bij lancering website maagproblemen.info

Eén op de vier mensen in Nederland heeft wel eens last van maagklachten

Deze mensen hebben behoefte aan goede informatie en het uitwisselen van ervaringen. De Maag Lever Darm Stichting lanceert hiervoor een website.  Ter gelegenheid van de lancering van deze nieuwe site vindt een Twitterspreekuur plaats op donderdag 28 april van 12.30 tot 13.30 uur voor mensen met maagproblemen.

Maagproblemen

Maagproblemen die veel voorkomen zijn: zure oprispingen, pijn in de maag, misselijkheid, pijn achter het borstbeen, een opgeblazen gevoel, snel een vol gevoel en soms braken. Er zijn verschillende oorzaken van maagklachten. Zo spelen voeding en leefstijl een rol. Daarnaast kunnen verschillende maagziekten leiden tot maagklachten. Soms worden klachten veroorzaakt door brandend maagzuur (reflux) of een maagslijmvliesontsteking (gastritis). Een andere mogelijke oorzaak van maagproblemen is een maagzweer.

Uit een oud protocol  (collectie J.T.A. te Gussinklo)

Twitterspreekuur

Tijdens het Twitterspreekuur op donderdag 28 april van 12.30 tot 13.30 uur, kunnen mensen via hier vragen stellen over maagproblemen . U kunt de conversatie volgen via #maagproblemen. De tweets worden beantwoord door medische voorlichters van de MLDS. Iedereen die graag een vraag wil stellen aan de voorlichters, maar niet in staat is om dit op 28 april te doen of behoefte heeft aan meer privacy, kan op een ander tijdstip via  hier een vraag stellen. Via het forum kunnen ervaringen met lotgenoten worden uitgewisseld.

Website

Op  de website staat:

  • Uitgebreide informatie over maagklachten en maagaandoeningen.
  • Tips en adviezen om maagproblemen te verminderen of te voorkomen.
  • Een forum voor het uitwisselen van ervaringen en lotgenotencontact.
  • De mogelijkheid om een vraag aan een voorlichter te stellen.