Marine Luftschiff Abteilung

Zeppelin

Opmerkelijk

Een regelrechte vondst

Op de Zwolse Blauwvingermarkt 2010 (iedere woensdag in juli) ontdekte ik een interessante oude foto tussen een stapel kinderfoto’s. Formaat en type ansichtkaart, maar niet “gelopen”. Op de achterzijde met moeite de naam van de fotograaf gelezen, waarvan ik op Internet nog enkele foto’s terug vond:

Conrad Neuhaus Oschersleben

Interbellum?

De foto, die gedateerd lijkt in de periode ronde de Eerste Wereldoorlog, toont een dame met twee heren. De entourage is duidelijk een fotostudio en de bedoeling is een geposeerde opname. Het foto oppervlak is wat gevlekt. De foto toont een glimlachende in het wit geklede dame die op een eveneens wit houten bankje zit. Naast haar vermoedelijk twee zoons, waarvan de rechter wel een totaal ander uiterlijk heeft dan de linker. De rechter heeft een getailleerd uniform. De rechter man wekt de belangstelling. Hij heeft een matrozen uniform met openstaand gilet met een rij knopen.

Fotostudio

Luchtschip

Op de baret is met enige moeite te lezen: Marine=Luftschiff=Abteilung. Dat betekent dat deze man dienst deed op een van de Luchtschepen of Zeppelins.