Maatschap Ochtendrapport

Social Media

Gynaecologie

Aanstoot gevende foto?

Een Tweet, nee eigenlijk de foto bij de tweet, veroorzaakt een mediastorm. Verhitte reacties op de tweet dragen daaraan bij. Serieuze en minder serieuze media nemen vervolgens foto en/of tekst over. Nu -een maand na dato- lijkt de storm wat geluwd. Toch is het de moeite waard om toch nog eens stil te staan bij het gebruik van social media door professionals. Een directe aanleiding vormt een training die ik volg. Maar ook het feit dat sommigen het nog steeds niet hebben begrepen, zoals mij uit vertrouwelijke correspondentie blijkt. Maar wat speelde er nu precies?

Excuses maatschap Gynaecologie

Lookalike?

Wie de oorspronkelijke foto gezien heeft zal het met mij eens zijn dat er enige gelijkenis is met onderstaande snapshot. Maar toch ook weer helemaal niet. Deze lekkernijen werden bij recente feestelijke gelegenheid gefotografeerd. Niemand zou hier een opmerking over kunnen maken.

Aftrap Health Innovation Project

Training Social Media

Ook in de Journalistiek is het steeds afwegen hoe en wanneer social media worden ingezet door individuele professionals. Belangrijk is het te bedenken dat het onderscheid tussen prive en werk door de buitenwacht nauwelijks wordt gemaakt. En wordt een fout gemaakt, stuur dan onmiddellijk een nieuw -verbeterd- bericht met excuses. Vraag ook degenen die het eerder bericht hebben geretweet (RT) ook dit door te sturen om zo recht te doen aan degenen die anders in het ongewisse blijven.

MOOC Social Media