ALL YOU NEED IS LOVE

         Heb Lief

Creative mind
Wie Ronald Westerhuis nog niet kent, zal wel opveren bij het noemen van de naam MH17. Ronald kreeg de eervolle opdracht het roestvrij stalen gedenkmonument te vervaardigen.
https://ronaldawesterhuis.com/portfolio-items/mh17/  Zijn bedrijf RAWspace werd geconfronteerd met  COVID19. De gevolgen waren niet mals. Maar Ronald denkt ook in kansen. Daarom maakte hij er een project van.

Project
Tijdens de Corona Crisis is Ronald wereldberoemd geworden vanwege een initiatief met een tekst HEB LIEF. Hij riep op om de boodschap zoveel mogelijk te verspreiden. En leverde daarbij ook de tools. de hulpmiddelen om dat te doen.

Viral 
Heb je daar veel respons op gehad, vraag ik Ronald Westerhuis. Het is viral gegaan, We hebben die poster opgehangen en toen eerst locale ondernemers benaderd. Die wilden ook zo’n poster. En dus die hebben we rechtstreeks doorverwezen naar die man die posters maakt. Want die had ook geen werk meer op dat moment in de Corona Crisis. Toen hadden we het idee van wat nou als als mensen zeg maar op hun mobiele telefoon Heb Lief inspreken of filmpje sturen. Vanuit de hele wereld filmpjes gehad van China, Qatar tot Amerika, Canada,Engeland en Italië. Daarmee zijn we echt hartstikke druk mee geweest.

Olietanker
Na 8 weken is de stekker er uit getrokken. Het was een fulltime job. Zelfs de vlaggen hingen aan de Zwolse Peperbus, een hoogtepunt. We hadden op de website ook een pdf die mensen zelf zouden kunnen uitprinten. Dus voer er een olietanker rond met vlaggen, een transportbedrijf die een complete trailer had met Heb Lief erop. Grappig. Veel media aandacht. Televisie gehaald. Zelfs nog een Heb Lief filmpje opgenomen voor Koning Willem-Alexander.  De filmpjes te bekijken op de website.

hdr

Crisis
Last van de crisis met je werk? Ja, we hadden 20 tentoonstellingen wereldwijd die geschrapt zijn. De posters konden worden opgeruimd. Want Ik was vorig jaar 20 jaar bezig, een jubileum. We zouden een hele grote overzichtstentoonstelling krijgen. Maar ja, dat is niet doorgegaan. Na twee drie, weken kwam de erkenning bij Ronald: dit kan ik toch niet veranderen. Laten we er dan maar creatief mee bezig zijn. Ik heb twee grote ateliers en 5-6 man in dienst. Wat moet je dan? Ja wat is des esentie van het leven, weet je! Heb lief! Dat is het!

Links:
https://www.linkedin.com/posts/dutchbuttonworks_ronald-a-westerhuis-heeft-zeker-geen-digitale-activity-6782160075248275456–UYa
https://www.linkedin.com/posts/dutchbuttonworks_heb-lief-ronald-a-westerhuis-activity-6782924333263286272-m4Sv