Live: Zorg 2.0 = SM

eHealth

A Tweet a day, keeps the doctor away

….aldus een quote van Heleen Riper, senior onderzoeker e-mental health VU

Donderdag 24 november: live-uitzending congres Zorg 2.0

Op 24 november vindt in Maarssen het congres Zorg 2.0 plaats, een congres voor alle zorgprofessionals én hun cliënten. U kunt het congres live volgen op deze website vanaf 09.30 uur. Samen met Paul van der Ham (iGLow Media) heb ik de portemonnee getrokken om dit mogelijk te maken. Want dit is de toekomst naar mijn mening.

Livewebcast

Social Media

Het gebruik van Twitter, Hyves en Youtube zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Deze Social Media kan bijdrage aan empowerment en autonomie van cliënten. Cliënten gebruiken dan ook massaal nieuwe communicatievormen zoals Skype, Facebook en Twitter. Maar waar blijven hun artsen, verplegers en begeleiders?

Dagvoorzitter Lucien Engelen (Screendump van TedX Maastricht)

Social Media 2.0

Zorg 2.0 toont aan wat het gebruik van Social Media in de zorg concreet oplevert. Onder leiding van dagvoorzitter Lucien Engelen kunt u ervaringen horen van onder andere het  Flevoziekenhuis, VUmc en GGZ Pameijer en in praktijkcases en workshops uw eigen vragen beantwoord krijgen.

Videocommunicatie

Paul van der Ham, eigenaar van iGlow Media, over de rol van video-communicatie in de zorg:
“Videocommunicatie gaat een belangrijke rol spelen in de efficiency-slag die de zorg moet gaan maken de komende jaren. Kennisdeling tussen zorgprofessionals, zorg op afstand en live-operaties voor opleidingen. iGlow Media is een voorloper als het gaat om de inzet van live videocommunicatie in de zorg en heeft afgelopen jaar onder andere de Isala Publieksacademie uitgezonden.”

Twitter

Het congres Zorg 2.0 is de gehele dag, van 9:30 tot 16:00, live te volgen op deze website. Kijk hier op zorgvisie.nl voor het volledige programma. Gebruik #zorg20 en blijf op de hoogte van alle berichten over Zorg 2.0.