Licht of Light = MEER

De winnaars van de innovatie prijs voor co-creatie 2011 kunnen hun idee  nader uitwerken met de toegezegde € 30.000.

Cordless DeLight

Een idee om  op eenvoudige wijze een duurzame lichtbron te activeren.

Cordless DeLight        (Let op brandend achterlichtje)

Uurwerk

Daarbij wordt gebruik gemaakt van een uurwerk en een Piezzo element. De plaats van handeling de fraaie vestiging van Wehkamp te Zwolle op de namiddag van 6 oktober 2011.  Titel van de meeting ‘=MEER” , hetgeen betekent dat samenwerking loont.  Na een tweetal lezingen kregen de ongeveer 150 bezoekers een viertal pitches van elk 7 minuten voor de kiezen.

De winnaars van de Innovatierpijs voor co-creatie. Inzending Corless DeLight

Groen Licht

De deskundige jury onder leiding van gedeputeerde Theo Rietkerk had geen  eenvoudige taak. Want er was felle competitie met ‘Groen Licht‘. Het genereren van energie via een plantenbak. De jury hanteerde een strakke beoordelingsmatrix, waarbij aspecten als economisch kansrijk?  innovatief? co-creatie en presentatie elk werden afgewogen. Daarmee vielen Idea (Eyetracking) en De Balein Boot (schip van piepschuim) ‘buiten de boot .

De initiatiefnemers van ‘Groen Licht’

Aanbod

Theo Rietkerk kon namens de Jury als extra een verrassend aanbod doen. De winnaars kunnen Cordless DeLight verder uitwerken samen met het Venture Lab in Twente. Daarnaast krijgen ze een workshop (businessmodel) en een groepsessie (sparring) aangeboden.

Jury Innovatieprijs 2011                  Gedeputeerde Theo Rietkerk uiterst rechts

‘Overijssel gaat in 2012 zeker door met dit initiatief’ kan Gedeputeerde Theo Rietkerk de aanwezigen toezeggen