Leren van Fabriek

Innovatie

Wat kan een ziekenhuisleren van kartonfabriek

Zo luidt de titel van de blog van….

Auteur Marc Rouppe van der Voort (quote)

“Ik werk als Manager Innovatie in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg en voer een promotieonderzoek uit naar het ‘reactief vermogen van ziekenhuizen’ aan de Universiteit Maastricht. Ik ben gefascineerd door ontwikkelprocessen van mensen en van organisaties. Vooral als die ontwikkeling leidt tot iets waar mensen in geloven. Ik beschouw Toyota als een inspirerende organisaties om van te leren en een boeiend vraagstuk hoe we hun principes naar de zorg kunnen vertalen. De blogs zijn mijn persoonlijke visie op lean denken in de zorg. Voorbeelden put ik zowel uit het Elisabeth als uit andere ziekenhuizen die met lean bezig zijn. Ik streef ernaar wekelijks een nieuwe blog te plaatsen.”

Dutch Button Works

Het spreekt mij omdat ik immers zelf mijn inspiratie (en mijn bedrijfsnaam) ontleen aan Dutch Button Works, de voormalige knopenfabriek en het familiebedrijf binnen de Familie te Gussinklo. Daarbij gaat het overigens om allerlei innovaties, zowel ten aanzien van de organisatie als ook productvernieuwing en -diversificatie.

Stageverslag Student Boland (Nijenrode) uit 1960

Verslag

Hier een titelblad van een stageverslag, waarvan er eerder ook al een is vervaardigd door een andere student. In dit verslag is te lezen hoe een deel van de werkzaamheden flexibel wordt opgelost via thuiswerk.Een woord dat anno 2010 weer helemaal actueel is. Maar ook op de werkvloer verandert veel.Iets voor een volgende aflevering.

Briefje Thuiswerk