Knick Knack

Verlichting

Fascinerend onderwerp

Een praktijkproef

Licht en verlichting zijn beslist spraakmakend. Dat wordt duidelijk bij bestudering van het vaktijdschrift Verlichting. Maar misschien bent u ook naar GLOW geweest? Een praktijkproef….
De lamp moet uit Belgie komen. Nu ken ik wel de Belgische nieuwssite met de naam Knack, maar daar blijft het bij. En Lirio zegt mij ook niet direct iets. Maar Philips uiteraard wel. De combinatie van een fraai ontwerp en geconcentreerde verlichting doet mij besluiten om een dergelijke lamp op zicht te vragen. Onder de gitzwarte staande schemerlamp, die ik ‘geknikt’ heb tot bureaustand, maak ik dit bericht. Dat knikken was nog niet eens zo eenvoudig…..

La Linia

De lamp wordt bezorgd (UPS) in een enorme doos. Geen wonder want de lange mast, die op een stevige voet staat, moet eerst door de klant in de gewenste stand (op twee niveaus) gebogen worden. Mijn echtgenote en ik aarzelen, want we zijn beducht om iets te vernielen. Het principe is nog niet eens zo simpel. Een zoektocht op YouTube levert al snel een instructiefilmpje op. Dan is het zo gepiept. Eerst hebben we de staande lamp in de huiskamer geplaatst bij een schilderij en later bij de eettafel. Uitstekend licht en een opvallend onopvallend ontwerp. In mijn werkkamer staat en functioneert  de lamp ook prima.

YouTube

Praktijk

Aanschaffen?

Mijn echtgenote vindt de aanschafprijs wel hoog. Ik ben gecharmeerd van deze moderne lamp. Modern door het ontwerp en de veelzijdigheid.