Killer Bouquet

Field Lab

Van Protoype naar (zorg)markt

Missie

Dat is  kort samengevat de missie van het Field lab (voor Client Centered Care met een hoofdkwartier in Enschede. Daarbij moet je denken aan introductie en opschaling. Ik spreek daarover met Projectmanager Herma van Kranenburg in Wientjes te Zwolle op 3 december 2010. Nog iets mooier geformuleerd het Field lab dient voor samenwerking in genetwerkte zorgketen, met launching customers en living labs om te komen tot haalbare business. cases….

Herma van Kranenburg

.

Hardcore

Herma van Kranenburg (46) is oorspronkelijk afkomstig uit de “hardcore” technologie. Zo was zij in de negentiger jaren betrokken bij het vergroten van de capaciteit van dragermateriaal (bijvoorbeeld tape voor magnetische opnames) door schuin opdampen van metaallegeringen. Denk even aan de “wet van Moore“. Zij verbleef  enige maanden aan de prestigieuze NTT Basic Research Laboratories (Japan) en heeft een  USA patent, #EP00204787.6 (PHNL000730EP-P), 20.06.2001 en een promotie op haar naam staan. Via het Telematica Instituut, later Novay, heeft zij haar affiniteit met de “user experience” ontdekt.

Killer Apps?

Zo is zij terecht gekomen op toegepast onderzoek in de zorgsector, waarbij ook haar management capaciteiten zijn gecultiveerd. Het zoeken naar “Killer Apps” ziet zij liever vervangen door “Killer Bouqet”. De klant, de patient moet zich prettig voelen met een nieuw apparaat of een nieuwe dienst.

Hoe werkt het Field lab?

De inmiddels19 deelnemers die investeren (financieel en intellectueel) in het Field lab moeten een meerjarige horizon hebben.We praten over partijen als Medimate, Livio, TNO, Saxion,MST en TMSI. Maar ook al concrete producten als de Wheeldrive, Touch & Move en WASHandJoy die in een fraaie brochure zijn te vinden. De partners helpen elkaar, maar kunnen ook gebruik maken van de expertise en het netwerk van Herma van Kranenburg. Bijvoorbeeld als het gaat om subsidies of deskundigheden.
Kijk eens naar Cogknow en Scooter simulatie: