Jongeren met diabetes gratis naar theatervoorstelling Candy

 

 Mediq, internationaal leverancier van geneesmiddelen en medische middelen, organiseert in samenwerking met het Diabetes Fonds zeven gratis theatervoorstellingen voor jongeren met diabetes. ‘Candy’ laat via een theatrale vertaalslag en op humoristische wijze zien hoe het leven met diabetes is. In ‘Candy’ staan Izaira Kersten en Floris van Tilburg op de planken onder regie van Barry Atsma.

Jongeren met diabetes, tussen de 12 en 20 jaar, kunnen zich aanmelden via www.mediqdirect.nl/candy

Mediq nodigt jongeren met diabetes uit op:

Vergroten? Dubbelklik !

31 mei in Panama in Amsterdam

1 juni in het Jeugdtheater Hofplein Rotterdam

7 juni in het Arsenaaltheater te Vlissingen

8 juni in De Lawei in Drachten

14 juni in de Regardz Nieuwe Buitensociëteit te Zwolle

15 juni in de Stadsschouwburg in Utrecht

21 juni in het Parktheater Eindhoven

Jongeren krijgen na aanmelding twee gratis kaartjes toegestuurd om ook een introducé mee te nemen. De voorstelling begint om 20:00 uur.  

Mediq vindt jongeren en diabetes een belangrijk thema en laat met de theatervoorstellingen haar maatschappelijke betrokkenheid zien. Uit gesprekken met jongeren, zorgprofessionals en ook uit wetenschappelijk onderzoek in opdracht van het Diabetes Fonds, blijkt soms een manco in de communicatie tussen ouders, behandelaars en pubers. Jongeren met diabetes willen niet anders zijn. Naarmate ze ouder worden, kunnen ze zich afzetten tegen de leefregels die diabetes met zich meebrengt, door bijvoorbeeld niet tijdig hun bloedglucosewaarden te controleren en insuline te spuiten. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties in de vorm van een hypo of een hyper (bij een respectievelijk te lage of een te hoge waarde), of later als ze ouder zijn door complicaties zoals hart- en vaatziekten, nierafwijkingen, oogaandoeningen en zenuwafwijkingen. 

Candy is een ontroerende voorstelling en komisch tegelijk en steekt jongeren met diabetes een hart onder de riem. Candy wordt mede mogelijk gemaakt door het Diabetes Fonds en is een vervolg op de succesvolle solovoorstelling ‘Suiker’ die Izaira eerder maakte over haar leven met diabetes.