Join Achmea

Uitbreiding

Tijdelijk en Vast

Ontmoeting

Het contact tussen uw auteur en Bob Kern vindt zijn oorsprong in het feit dat we allebei intensief gebruik maken van social media. Twitter zorgt er voor dat we elkaar al aardig kennen voordat we elkaar op 10 augustus 2011 ontmoeten. Op de afdeling waar ik twee jaar geleden zelf als adviserend geneeskundige werkte.

Bob Kern (42) is recruiter bij Achmea

Op het visitekaartje staat dat zijn standplaats Apeldoorn is, maar ik spreek hem op de locatie Zwolle van Zilveren Kruis Achmea. Hij en zijn veertig collega’s zijn inderdaad op alle locaties te vinden. Zij werven niet alleen voor vaste, maar ook tijdelijke functies.

Recruiters

Bron: WerkenbijAchmea.nl

Hotelschool

De loopbaan van Bob Kern begint bij de Hotelschool in Maastricht (samengevat: daar leer je dienstverlening) en via thuiszorg (adviesbureau) en ‘werving en selectie (recruitment)’ naar een verzekeraar, o.a. management en Lean systematiek (vgl. SENS binnen Achmea ). Veel geleerd heeft hij van wijlen Paul Sturkenboom van de roemruchte  Sturkenboom groep, waar hij twee jaar werkte in de ziekenhuiswereld.  Bij  Achmea is hij in  2008 als ‘recruiter’ aangetreden. Sinds een jaar is zijn aandachtsgebied:  zorginkoop en de ‘medische kolom’. Dat laatste betekent concreet dat Bob Kern bijvoorbeeld in actie komt als Achmea Vitale een Bedrijfsarts zoekt. Want het is duidelijk dat indien labels binnen Achmea zelf gaan werven, het kan gebeuren dat bijvoorbeeld Interpolis niet met een kandidaat in zee gaat, die juist bij Zilveren Kruis Achmea hard nodig is. Centrale recruitment blijkt zo een verbindende factor. Een werkelijke brugfunctie tussen de vele Achmea-onderdelen. Achmea werkt aan een mobiliteitscentrum ‘nieuwe stijl’.

Aansluiting zoeken

Wij volgen de ontwikkelingen nauwlettend en zien wat ministerie en politiek Nederland van verzekeraars verwachten, aldus Bob Kern. Denk aan het zorgconvenant.  Achmea heeft met de divisie Zorg & Gezondheid een koers uitgezet binnen de dynamiek die daarmee ontstaat. Wij werken daarin nauw samen met de medische wereld. Bewust hebben wij dus geen eigen kwaliteitscriteria ontwikkeld, maar volgen daarin bijvoorbeeld de criteria van de Nederlandse Vereniging van Heelkunde (redactie: denk aan dossier borstkanker). We stimuleren dat de eigen protocollen worden nageleefd. Daarnaast kunnen we instellingen helpen met onze expertise en ons Lean in de Zorg-netwerk. Met creatieve oplossingen kan er heel veel bereikt worden. Een ziekenhuis in Rotterdam kan mogelijk iets leren van een collega uit Groningen? Wij leggen de verbinding.

Werving

Het vinden van de juiste mensen is niet eenvoudig. We krijgen genoeg aanmeldingen, maar we zoeken kandidaten die ‘getriggerd’ worden door de inhoudelijke boodschap. Die iets willen bereiken met de zorg en in dat denkproces zitten. We worden helaas nog teveel als financier gezien en te weinig als werkgever. Natuurlijk plaatsen we vacatures (werkenbijachmea.nl en SKIPR) en attenderen daar op als de gelegenheid zich voordoet (persberichten, voordrachten). Zelf stel ik mij daarin bescheiden op en zal niet zo gauw bij de Orde van Medisch Specialisten (OMS) binnenstappen. Maar inmiddels kennen toch heel wat mensen mij via de social media (Twitter) en dat blijkt verrassend effectief, zo betoogt Bob Kern.

Meer weten? Neem vooral contact op met de auteur!