Isala publieksacademie Webcast

Voorlichting

Vernieuwende aanpak

Live webcast

Het is gebruikelijk dat zorgverleners en zorginstelling voorlichting verzorgen. Vaak blijken dat incidentele bijeenkomsten in een ziekenhuiszaaltje. Zij vinden hun oorsprong in een enthousiaste dokter of patient(vereniging). De Isala klinieken pakken dit geheel anders aan met het initiatief de Isala Publieksacademie.

Cyclus van voordrachten waarbij  thema degelijk wordt belicht

De bijeenkomsten vinden ook nog eens plaats in een theater, waardoor het zowaar een ‘uitje’ kan worden. Belangwekkend is dat er tevens een pilot met ‘social media‘ aan gekoppeld wordt. Daartoe is iGlow Media ingeschakeld. Belangstellenden kunnen de voordrachten ook online bijwonen via webcast (lees: hier). Kunnen ze ook reageren via Twitter? Details volgen, maar noteer meteen  de eerste aftrap op maandag 3 oktober. Beter nog is om meteen kaartjes te bestellen.
—————————————————————————————-
Zwolle, 21 september 2011

Eerste lezing Isala Publieksacademie: feiten en fabels van allergie

Allergieën, het lijkt soms wel of steeds meer mensen er last van hebben. Wie kent het niet, heftig reageren op pollen, huismijt, koemelk, de zon of pinda’s.En een wespensteek zou dodelijk kunnen zijn. Maar wat zijn de feiten? En wat zijn de fabels? Daar gaat de eerste lezing van de Isala Publieksacademie over op maandag 3 oktober in de Hemminkzaal van theater Odeon te Zwolle.Sprekers zijn kinderarts Paul Brand en kno-arts Jurgen te Rijdt. Beide zijn werkzaam bij de Isala klinieken en maken deel uit van de allergiewerkgroep in het Zwolse ziekenhuis. Brand gaat dieper in op de (on)waarheden over voedselallergie bij kinderen en de methoden om echt goed vast te stellen of er sprake is van voedselallergie. Te Rijdt geeft uitleg over wat neusallergie is, hoe dit zich kan presenteren en wat de (on)mogelijkheden in de behandeling ervan zijn. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis. Meer informatie over deze lezing, de sprekers en gratis plaatsbewijzen: www.isalapublieksacademie.nl Voor liefhebbers is de lezing ook te volgen op deze website via live webstreaming.

Isala Publieksacademie

De Isala klinieken zijn begonnen met een nieuw initiatief: de Isala Publieksacademie. Het zijn laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek, verzorgd door artsen en medewerkers van de Isala klinieken. Met de Publieksacademie zet Isala ook de traditie van de lezingenreeks van oud-internist Evert van Ballegooie† voort. Hij was destijds zijn tijd ver vooruit met lezingen op zondag over medische onderwerpen voor een groot publiek.De lezingen van de Isala Publieksacademie vinden plaats in theater Odeon te Zwolle en zijn gratis toegankelijk.

Odeon ontvangstruimte (Symposium Isala klinieken op 20 september 2011)

Samenwerking

Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Theater Odeon/De Spiegel, De Stentor,Zilveren Kruis Achmea, Rabobank IJsseldelta en Isala Academie. Isala Academie is het kennis- en opleidingscentrum van het ziekenhuis voor professionals in en buiten de zorg.