#IPA12 Borstkanker

Isala Publieksacademie

8 oktober 2012

Feiten en fabels over borstkanker

Als je te horen krijgt dat je borstkanker hebt, staat je wereld op z’n kop. Er komt veel op je af, het is een emotionele tijd. Wat is er precies aan de hand, welke behandelingen zijn mogelijk, wat betekent dit voor je dagelijkse leven, familie, vrienden? En wat te doen met al die verhalen en dat goedbedoelde advies van mensen om je heen over jouw ziekte, jouw behandeling, jouw sociale leven, of; hoe je borstkanker kunt voorkomen? Is borstkanker altijd erfelijk? Verkleint regelmatig bewegen de kans op borstkanker? Kun je van stress borstkanker krijgen? Tijdens de Isala Publieksacademie op 8 oktober a.s. gaan internist-oncoloog Aafke Honkoop en regieverpleegkundige Caroline Bandel van de Isala klinieken vooral in gesprek over de feiten en fabels van borstkanker. De lezing is in de Hemminkzaal van theater Odeon te Zwolle. Deze is ook te volgen via live webstreaming. Twitter ook mee met #IPA12. Vragen via Twitter zullen tijdens de vragenronde of via de website behandeld worden.

Sprekers

Sprekers tijdens deze avond zijn Aafke Honkoop, internist-oncoloog en Caroline Bandel, verpleegkundig specialist en regieverpleegkundige. Beide zijn werkzaam bij het Oncologisch centrum Isala.

Borstkanker

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen in Nederland. Jaarlijks wordt bij ongeveer 14.000 vrouwen borstkanker vastgesteld. Dit betekent dat één op de acht vrouwen ooit borstkanker krijgt. Ook mannen kunnen borstkanker krijgen. Jaarlijks krijgen in Nederland ongeveer 100 mannen de diagnose borstkanker.

Isala Publieksacademie

De Isala klinieken zetten in 2012 de Isala Publieksacademie voort. Het zijn laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek, verzorgd door artsen en medewerkers van de Isala klinieken. De lezingen vinden plaats in theater Odeon te Zwolle en zijn gratis toegankelijk. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis. Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Theater Odeon/De Spiegel, De Stentor, Zilveren Kruis Achmea, Rabobank en Isala Academie. Isala Academie is het kennis- en opleidingscentrum van het ziekenhuis voor professionals in en buiten de zorg.