Investment Award 2011 Ksyos

KSYOS investeert met TeleDermatologie in UK

600+ Britse Zorgverleners

KSYOS TeleMedisch Centrum is een instelling voor medisch specialistische zorg die zich richt op ontwikkeling, onderzoek en invoering van TeleMedicine in de reguliere gezondheidszorg. KSYOS heeft haar diensten sinds 2010 uitgebreid naar het Verenigd Koninkrijk, waar nu reeds 600 zorgverleners werken met TeleDermatologie. En het aantal groeit snel. Hiervoor heeft KSYOS op 29 september 2011 de Investment Award 2011 ontvangen uit handen van de directeur van UK Trade & Investment en de Britse Ambassadeur. Een oorkonde en een glazen award.

dhr. Paul Arkwright, Britse ambassadeur en dhr. Nick Baird, President directeur van UK Trade & Investment overhandigen de Investment Award aan dr. Leonard Witkamp en Bas van Nispen, directeur en adjunct-directeur van KSYOS TeleMedisch Centrum.

Expansie Nederland

In Nederland werken meer dan 5000 zorgverleners met KSYOS TeleMedisch Centrum in TeleCardiologie, TeleDermatologie, TeleOogheelkunde en TelePulmonologie. Inmiddels zijn meer dan 110.000 TeleOnderzoeken en TeleConsulten verricht via het KSYOS TeleConsultatie Systeem. Onlangs is in de British Journal of Dermatology een artikel verschenen dat aantoont (op basis van 40.000 TeleConsulten uitgevoerd bij KSYOS) dat TeleDermatologie 74% van de fysieke verwijzingen naar de dermatoloog voorkomt, en dat dermatologen de TeleConsulten gemiddeld binnen 4,6 uur beantwoorden. Huisartsen geven aan dat zij in 85% van de TeleConsulten een (hoog) leereffect ervaren. De auteurs stellen dat TeleConsultatie na selectie door de huisarts als Best Practice beschouwd kan worden.

Export

UK Trade & Investment deelt de Investment Awards uit, omdat Nederland een belangrijke investeerder is voor het Verenigd Koninkrijk. KSYOS investeert met TeleDermatologie in snellere, efficiëntere en goedkopere zorg in het Verenigd Koninkrijk. Daarom kreeg zij de award uitgereikt uit handen van dhr. Paul Arkwright (Britse ambassadeur in Nederland) en dhr. Nick Baird (President directeur van UK Trade & Investment).