Holland Haptics

Frederic Petrignani

iCarezz

Handshake

Crowdfunding gestart

Hoe leggen we contact met een ander op afstand? Ik spreek bedenker Frederic Petrignani via Skype. Hij in Rotterdam en ik in Zwolle. Ik zie hem dan voor het eerst (19 februari 2013) na een mailwisseling. Graag zou ik hem een hand willen geven. Een eenvoudige handdruk gaat zelfs niet lukken. Maar misschien gaat zijn iCarezz binnenkort daarvoor een oplossing  bieden?

Skype Interview

Work in Progress

Zou het met zijn studie Sterrenkunde te maken hebben? Hoe het ook zij, Frederic Petrignani wordt rond 2003 gegrepen door de gedachte dat het technisch mogelijk zou moeten zijn om op (grote) afstand fysiek (huid)contact te maken. Enige jaren zijn voorbij gegaan met een haalbaarheidsstudie en het ontwikkelen van een protoype. We zijn nu een decennium verder. Een octrooiaanvrage is in behandeling en 130 vrienden, ex-collega’s en familieleden hebben startkapitaal geleverd, deels via crowdfunding. Op de foto is de bedenker te zien met een soort pannenkoek…. Dit zware en lijvige demomodel is opgebouwd uit actuatoren en sensoren. Natuurlijk is dit een tussenstap op weg naar een handzaam, licht en betaalbaar device.

Demo

allowfullscreen>

Doelgroepen

In tegenstelling tot wat je zou verwachten, is de vaderlandse datingindustrie niet zo happig. Dan toch maar naar de Verenigde Staten uitwijken? Er zijn echter zeker andere potentiele deelmarkten zoals de Gaming industrie, Gezondheidszorg (kinderziekenhuis) en ouderen met eenzaamheidsproblematiek. Zelf denk ik nog breder en zie mogelijkheden als ondersteuning bij eHealth.  Uiteraard worden eisen gesteld aan techniek en gebruikersgemak, waaraan in Delft nu hard wordt gewerkt. Vooral vanwege de mogelijkheden voor de gezondheidszorg zou ik de burger willen oproepen om belangstelling te laten blijken via een bijdrage.