Petje af voor Hat

Health & Technology

HAT

Medical Devices voor menselijke zorg

Gisterenavond kwam de auteur voldaan terug van het tweedaags HAT congres: HAT2010. De opzet bestond ook dit (derde) jaar uit een aantal plenaire voordrachten en parallelle workshops met daarnaast een expositie van exposanten. In een aantal afleveringen zal ik proberen de komende periode mijn indrukken weer te geven over een aantal innovaties.Imponerend was de proefopstelling met het kloppend (varkens)hart. Veel vrouwen wilden beslist zelf voelen hoe krachtig de hartspier is.

Voorbereiding "kloppend hart (HemoLab)

Inspiratie

Belangrijk is echter om nu al te melden dat het een inspirerend  congres was, waarbij het bezoekersaantal weer groter was dan vorig jaar.Opvallend was ook was de optimistische sfeer en de haast tastbare zinderende spanning.Als we dit als graadmeter mogen nemen, hebben we in deze sector de crisis toch wel enigszins achter ons gelaten. Er werden veel contacten gelegd en het belooft allemaal heel veel goeds voor de toekomst.

Paul Smit en Herman van Wierst

Verandering

Ook ten aanzien van de introductie van innovatie in de zorgsector kunnen we een gematigd optimisme ervaren.Iedereen ondersteunt de gedachte dat het anders kan en moet.
Wilt u op de hoogte blijven? Abonneer u dan op de RSS-feeds of laat u via Twitter waarschuwen (Zie Homepage).