Augmented History

Yellowpond? Wij zijn Yellowpond: Experts in het ontsluiten van informatie via moderne media op een slimme manier: De juiste informatie op de juiste plaats en op het juiste moment.

Ik spreek op 3 februari 2011 met  Mike van Drongelen over AR en zijn fascinatie “Militair Erfgoed”

Hij heef LAYAR (Augmented Reality) toegepast bij een project dat de Eerste Wereldoorlog inzichtelijk maakt. Zoals Mike van Drongelen het zelf zegt: “Ik laat geschiedenis tot leven komen”. Ook de Stelling van Amsterdam is via AR te bekijken.

Tekst bij Stelling van Amsterdam
WebbrowserDeze website is te bekijken met de webbrowser van smart phones, met name de iPhone en iPad. Op de iPhone en iPad met twee vingers slepen, om langere pagina-delen te bekijken.
Augmented Reality / Toegevoegde realiteit met LayarMet een gratis applicatie voor Android en iPhone/iPad mobiele telefoons kan je om je heen kijken en op je telefoonscherm zien waar de forten liggen en enige informatie erover krijgen. Over het beeld van de camera in je telefoon wordt afgebeeld in welke richting forten en andere gebouwen van de Stelling te vinden zijn.
Deze techniek heet Augmented Reality of Toegevoegde Realiteit. Je telefoon moet hiervoor GPS, kompas en camera functionaliteit bevatten. Zonder camera werkt Layar wel in Kaart en Lijst schermen maar beperkt in het Realiteit scherm.
Om het te gebruiken download en installeer je de gratis Layar applicatie uit de Android Market of de Apple App Store op je telefoon. Start, na het installeren van Layar, en zoek op ‘stelling’ om vervolgens de Stelling-laag te openen en om het bij je favorieten te plaatsen.
Er is ook een Nieuwe Hollandse Waterlinie-laag beschikbaar, zoek daarvoor op ‘waterlinie’.
De goede werking en snelheid is afhankelijk van beschikbaarheid en signaalsterkte van een datanetwerk (3G) op de locatie waar u zich bevindt.