Heupprothese in Polyplasticum

Museum?

Educatiecentrum

Windesheim

Educatiecentrum en museum Polyplasticum is sinds kort onderdeel van het Lectoraat Kunststoftechnologie aan Christelijke Hogeschool Windesheim.

Kunststof is Booming

Collectie  Polyplasticum

Vrijdag 19 november 2010 is het nieuwe PolyPlasticum op de Campus te Zwolle geopend. Locatie: de begane grond van het T-gebouw

Ontvangsbalie

Sterke combinatie

Lector kunststoftechnologie dr. ir. Harold Gankema toont zich in de pers in zijn nopjes met de vestiging op Windesheim: ‘’Het mes snijdt voor ons aan twee kanten. Enerzijds behouden wij hiermee een cultureel erfgoed dat openstaat voor bezoekers, anderzijds kunnen wij het zo optimaal verbinden met ons onderwijs- en onderzoeksprogramma op Windesheim. De kunststofbranche is volop in ontwikkeling. Via het lectoraat is voortdurend een relatie tussen historische kunststofproducten en moderne toepassingen, in nauwe samenwerking met bedrijven uit met name Noord- en Oost-Nederland”.”Het PolyPlasticum past daar uitstekend bij. Bovendien geeft het een goed signaal naar de buitenwereld dat Windesheim een kennisinstelling is geworden die hoger beroepsonderwijs integreert met onderzoek.”

spalken

Geneeskunde

De medische toepassingen komen uitvoerig in beeld. In de vorm van bandages, maar ook als onderdeel van prothesen. Zoals hier bij een heupprothese.

heupprothese